Navigation

Over Frieda Dorresteijn


Ik ben in 2009 als interieurstyliste van start gegaan. Naast interieuradviezen hou ik me met allerhande zaken op interieurgebied bezig. Binnenhuisarchitectuur is vanuit mijn visie meer dan een mooie sofa, een antieke kroonluchter en een bijpassende boekenkast. De troef zit in de totaalaanpak: Kleurgebruik, meubelen, decoraties en verlichting moeten een geheel vormen. Wanneer dit op elkaar afgestemd wordt creëer je een droomwoning. Dat is pas thuiskomen!

Interieuradvies                                                                                                                                                                                                                   Een interieuradvies bestaat uit een compleet uitgewerkt interieurplan waarin opgenomen een kleuradvies, shoppingadvies en stylingadvies. Toegespitst op een bepaalde ruimte of de volledig woning. Wanneer je dit wenst kan je ook elementen hieruit halen. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken waarin we brainstormen over jou veranderideeen. Is de gekozen kleur te licht of te donker in verhouding tot daglicht? Past de antieke kast bij de nieuw aan te schaffen meubelen? 

Bij een compleet interieuradvies maak ik een afspraak met je. In dit eerste gesprek bekijk ik de ruimten die het betreffen en spreken we al je woonwensen door. Jouw wensen en je persoonlijke smaak en stijl zijn het vertrekpunt. Vervolgens spreken we het vervolgtraject af. Na een vooraf bepaalde termijn lever ik het uitgewerkte plan af en nemen we het volledig door. Ook tijdens en bij de uitvoer van het plan houden we contact. Desgewenst kan ik je op bepaalde vlakken behulpzaam zijn bij de daadwerkelijke uitvoer.   

Kleuradvies

Naast complete interieuradviezen kan je ook bij me terecht voor een kleuradvies. Ik kom bij jou aan huis en neem kleurenstalen mee. Ik werk ondermeer met de kleuren van Farrow & Ball, Flamant, Scapa, Painting the Past, Pure & Original,  PTMD, Designers Guild en Little Greene. Maar ook de sfeer- en mengkleuren van onder andere Flexa en Histor zijn een goede optie.
In het adviesgesprek bekijken we de kleuren van de wanden en stemmen deze af op vloeren, plafond, meubelen en stoffering. 
 

Styling

Je woonhuis is ingericht, de kleuren en meubelen zijn naar je zin maar je vindt dat het ontbreekt aan gezellige hoekjes. Of dat er geen sprake is van een mooi geheel. Een stylingadvies is dan de oplossing. Ik geef je dan tips om met verlichting, decoraties, kussens en plaids een tijdloos geheel te creëren.

Workshops

Ieder kwartaal organiseer ik een workshop gericht op het seizoen.  Het is mijn streven om dan een sfeermaker voor je woning te ontwerpen die net even anders is. Deze workshops worden gehouden in mijn landelijke keuken. Een mooie gelegenheid om de sfeer te proeven.

 Maatwerk

In opdracht stoffeer ik oude stoeltjes, voetenbankjes e.d. Niets zo leuk dan te zien hoe een oud afgedankt stoeltje weer een blinkvanger wordt. Verder ontwerp en vervaardig ik met mijn man Jan diverse meubels en accessoires. De bibliotheekkast en salontafel in onze woning zijn daar een voorbeeld van als ook de collectie "van het Huys".

Heb je interesse? Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op.